Eerste stage daG!!! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Marleen en Nienke Messerschmidt en Boenink - WaarBenJij.nu Eerste stage daG!!! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Marleen en Nienke Messerschmidt en Boenink - WaarBenJij.nu

Eerste stage daG!!!

Door: Marleen en Nienke

Blijf op de hoogte en volg Marleen en Nienke

18 Februari 2008 | Nederland, Amsterdam

Nou... de eerste stage dag begon al vroeg voor ons! 5 uur ging de wekker, even snel ontbijten en daarna snel aan de weg gaan staan om een busje richting rio canario te nemen!

We stonden te liften en te liften, zonder succes:P, want ja wat wil je als je aan de verkeerde weg staat te wachten..:P uiteindelijk vonden we de goede bus, maar we stapten te vroeg uit, dus moesten we weer wachten op de bus! gelukkig waren 10 over 7 op de school.

Op de school moesten we nog uitvechten wie in welke klas wou stage lopen.
Desmond: groep 3A
Daphne: groep 1/2
Marleen: groep 4 J
Nienke: groep 3 B

wat we van onze eerste stage dag vonden? Hier komt het:
(Nienke)
Ik vond het een grote groep en een klein lokaal. We waren natuurlijk al wat later, dus de kinderen waren al bezig met de les (taal).Ik ben eerst in de klas gaan zitten en heb me later voorgesteld. De les ging als volgt: de kinderen krijgen een opdracht die ze moeten maken. De juf geeft pas een volgende opdracht als iedereen klaar is met de eerste opdracht. Wat krijg je dan, kinderen die snel klaar zijn gaan zich vervelen, maar de juf wil dat iedereen stil is en gaat dus schreeuwen terwijl de kinderen eigenlijk niets verkeerd doen. Juf: HALLO, WIE HOOR IK? IK WIL DAT HET NU STIL IS, ANDERS GA JE ER MAAR UIT!!! en dat 10 keer acheter elkaar. Ik merk ook dat ze allemaal erg moeite hebben met de Nederlandse taal, want ze praten veel papiamento (kan ik dus niets van maken)
Het is heel erg leuk, maar ook anders, dus even wennen.

(marleen)
Wat Nienke zegt, klinkt bij mij al muziek in de oren. Ze waren bezig met een spreekbeurt, dus een beetje ongelegen kwam ik wel. Maar ja, een klas met 28 kinderen, een drukke klas. Meteen mocht ik een lesje geven over Pasen. Dat was wel een hele uitdaging. We hebben een kuiken gemaakt. De kinderen vonden het erg leuk. Vandaag (dinsdag) heb ik alleen voor de klas gestaan. Af en toe kwam de onderwijsassistent hoor. Maar die ging elke keer kopieren etc. Een mooie ervaring, maar gelukkig komt mijn stageopleider morgen weer op school.

ik ga nu lekker douche, want het was weer een snikhete dag.

De groeten uit het zonnige, hete maar vooral gezellige Curacao!!

• 18 Februari 2008 - 21:22

Hjalmar:

Wat leuk :D

• 18 Februari 2008 - 21:26

Helma En Eef:

Ik denk dat jullie de onderwijzers nog wel iets kunnen leren!!

• 18 Februari 2008 - 21:30

Henrieke:

hahaha mteen de 1e dag te laat? ;) mare jullie hadde tog een autotjee?? offf.. ;)
    haha nou nien dan moet jij daar maar eens verandering in brengen dan :P

nou tot t volgende berichtjee..
    heel veelliefsss Henriiekeee

• 18 Februari 2008 - 21:49

özlem:

Veel succes en veel plezier damessss

-xxx-

• 19 Februari 2008 - 10:44

Juliëtte:

Hoihoi!
    Ik heb de sites gevonden haha, via Kirsten kwam ik bij Daphne terecht!
    Het is zo herkenbaar, jullie verhalen. Wij vonden het de 1e dag ook allemaal erg raar en zelfs een beetje eng.
    Maar het komt echt allemaal goed!:)

Zijn de kamers al een stuk mooier dan bij ons? ;)

Heeel veel plezier.

Groetjes Juliëtte
    P.s; de tijd vliegt echt, geniet dus :)

• 19 Februari 2008 - 13:40

Linda En Rene:

hey meissie!!!

dat si toch wat heah zo een eerste dag!!! en ja staan liften aan de verkeerde kan is ook niet echt slim!! maar ja daar leer je weer van he!!! komt vast allemaal goed met jullie daar!!!

zet hem op!!

dikke kus linda en rene

• 19 Februari 2008 - 15:12

Mir:

Echt ook iets voor jullie om aan de verkeerde kant van de weg te gaan staan :P hahaha

Wel gek dat het daar zo anders is, maar het zou vast wel helemaal leuk worden ;)

Nien, je kaartje is onderweg..
    Je moet niet denken.. wat raar wat er in staat.. maar ik had het kaartje al geschreven voordag je weg ging..
    Woensdag wou ik hem eerst geven.. was ik vergeten, Vrydag wou ik hem dan geven.. óók vergeten.. maargoed.. hy is nu iig wel ;)

veel plezier!
    en ik lees jullie volgende berichtje weer snel!

Dikke Kus van Mir

• 19 Februari 2008 - 17:24

Kirsten:

He marleen & Nienke!

Het vroege opstaan, zucht, kon er maar niet aan wennen, zelfs niet na 5 maand haha, maar 's middags wel lekker vrij:D

meiden geniet van jullie tijd, ik ga jullie zeker volgen met alle avonturen!

Liefs, Kirsten

• 19 Februari 2008 - 17:26

Charlotte:

Ow egt, hahah meiden tog weer ;)
    maar donderdag krijgen jullie tog de auto?
    Ideaal :)
    Ik ga nu ff snel de foto's bekijken!.

Liefs,(K)

• 19 Februari 2008 - 20:50

Ineke:

hopelijk word het beter nu jullie er zijn

groetjes

• 20 Februari 2008 - 12:42

Henrieke:

Ik wacht met smart op de volgende foto's

xx

• 20 Februari 2008 - 13:00

Gerda Evert:

Hallo Meiden

Ik vind het een leuk verslag.
    Gelukkig gaat het jullie daar goed.

Groetjes uit Doetinchem.

• 20 Februari 2008 - 17:26

Jaso & Marleen:

Lieve schatje,

Ik zou je willen zeggen hoeveel ik van je hou maar het gaat niet omdat het zoveel is ....

Aan de allerliefste en meest sensuele vrouw ter wereld en dat is lekker mijn meisje!!! hahha

• 21 Februari 2008 - 14:02

Mleen:

haha, eerste dag meteen te laat ;) meiden toch!! :P
    Wel fijn dat de eerste indruk toch min of meer positief zijn! Heel veel succes!!

Liefs Mleen!!

• 21 Februari 2008 - 18:07

Sabine:

Hey meiden lukt het al een beetje daar. Hebben jullie de weg naar Mambo beach al gevonden???
    Kijk even goed rond of je ene Amke ziet heeft ook bij ons gezeten en doet nu Pedagogiek en als je d'r ziet doe haar de groeten.
    Ga verder met genieten en die snikhete dagen heb ik ook binnen op kantoor :)

Groetjes Sabine

• 23 Februari 2008 - 15:11

Mieke L:

Geen ruzie maken daar he (6)

• 25 Februari 2008 - 13:43

Dieneke:

He hallo daar,

Wat fijn te horen dat jullie goed zijn aangekomen en het er mooi, lekker warm en leuk hebben. Kan me voorstellen dat zo'n eerste dag lekker gaotisch was. Hoe gaat het nu met jullie na een paar dagen?
    Nou we lezen het wel weer. Ik wens jullie nog heel veel plezier daar.

Groetjes uit Holland van Dieneke.

• 25 Februari 2008 - 16:22

Esther Visschers:

Leuke sites meiden.
    Heel veel plezier en succes met jullie stage daar.

Hou de site in de gaten.

Groetjes Esther

• 25 Februari 2008 - 19:07

Leonie Tragter:

Heey Meiden,
    Wat leuk om jullie eerste stage ervaring te lezen... Lijkt mij ook wel ff wennen als ze zo met de kids omgaan! leer ze daar nog maar ff wat:P
    Heel veel succes nog en ik hou jullie site in de gaten...

Liefs Leonie (OA3A)

• 25 Februari 2008 - 22:31

Hee Maleeeen!:

alles oke geniet van al het mooie op dat eiland we horen het graag als je terug bent,
    hier alles oke....
    Groet Jos

• 26 Februari 2008 - 14:36

Mirjam:

zeg Dames, volgens my ben ik niet de enige die benieuwd is naar de nieuwe foto's ;)

hahaha

• 27 Februari 2008 - 13:40

Nee mirjam idd ;) en nieuwe verhaaltjess?? :p

• 27 Februari 2008 - 21:55

Bert En Ineke:

hoi Nientje

Nog wat leuks meegemaakt?
    Het is hier s'nachts 0 graden,lekker cool!!!Peet komt misschien vrijdag eten ben blij dat ik weer wat meer kan koken ha ha

• 27 Februari 2008 - 23:40

NieN En MaR CURACAO:

Voor foto's kun je kijken op www.nii-en.hyves.nl de site van marleen komt nog! er volgt snel een berichtje.. ik ga nu slapen morgen weer vroeg op

xx

Kleur ogen: beide blauw

Schoenmaat: beide 39

School/werk: Onderwijsassistent

Rook je: NEEEEEE

Hobby's: dansen, uitgaan, reizen, gezellig doen met charlotte!!!

Broers/zussen: Merel (marleen) Rick en daymian (nienke)

Heb je verkering/een relatie: beide JA

Piercing: Nee

Tattoo: Nee

Vakantieland: Wat denk je zelf?

Is er iemand die je niet zal
terugschrijven: Genoeg mensen

Leukste persoon die je dit jaar hebt leren kennen: ontmoeten we nog..

Wie zou je graag ontmoeten: Brat pitt, prinses Maxima

Wie bewonder je enorm: onze papa's ook de mama's

Meest sexy personen: Jaso en Peter

Favoriete slaapkledij: nachtjurkje en weinig

Favoriete auto: we vinden de X5 erg mooi ofniet charlotte

Favoriete film: white chicks

Favoriete muziek: pop, r&b, hip hop enz..

Favoriete stad: Utrecht

Favoriete knuffel: Mijn beertje (nienke) voor marleen geldt het zelfde

Favoriete geurtje: dolce and gabbanna

Favoriete week/maandblad: glossy + alle roddelbladen

Favoriete geluid: scheetjes opgenomen met dicibel meter van marleen

Favoriete schrijver: Carry slee

Favoriete troetelnaam: poepie (voor nienke dan he)

Wat staat er op je mouse pad: hebben we niet

Wat ligt er onder je bed: veel stof en stoffen

Lievelingskleur: turquase

Lievelingslied allertijden: De meeste dromen zijn bedrog (maar voor ons niet)

Lievelingslied op dit moment: beautiful girl

Lievelingsdrank: blue curacao, baileys

Lievelingscijfer: 7331,75 (marleen) 20 (nienke)

Wat vind je het mooist aan jezelf:
uhm mijn enkel

Welke deodorant gebruik je: Rexona

Welke schoenen draag je het liefst: Pumps (marleen) simpel (nienke)

Hoe laat ga je slapen doordeweeks: te laat

Welk woord of welke zin gebruik je vaak:
Ik ben mijn '...'kwijt. Waar is mijn...mobiel, sleutel, jas etc...(nienke)

Ben je een buiten persoon of binnen persoon?: lekker buiten

Wat doe je in het weekend: stappen, huiswerk maken, lekker niets doen

Welk vak doe/deed je niet graag op school: geschiedenis

Je Ontbijt:
een kal broodje op de fiets.

Wat eet je absoluut niet graag:
Andijvie

Huisdieren: Poesje (Marleen) Hondje (Nienke)

Lachen of dromen: LACHEN

Lang opblijven of vroeg naar bed: LANG OPBLIJVEN

Licht of donker?: LICHT

Spreken of zwijgen: SPREKEN

Krant of weekblad: WEEKBLAD

Knuffel of een kus: Knuffel en kus

Gelukkig of triestig: GELUKKIG

Leven of dood: LEVEN

Fuif of discotheek: DISCO

Links of rechts: RECHTS

Saus erop of ernaast?:
erin (bij een frikandel speciaal)

Bruin of blond: BLOND

Geloof je in reïncarnatie: Ja

Bestaan buitenaardse wezens: Neeh
Marleen wel

Bestaat de ware: Ja

Hoeveel kinderen wil je:
ik denk een stuk of 4

Waar kan je niet tegen: Kietelen, ongelijkheid, de geur van een boerderij.

13 Mei 2008

Bonaire

09 Maart 2008

Een gezellig weekje
Marleen en Nienke

Weet je na al deze vragen nog niet wie we zijn, kan je altijd een berichtje plaatsten... Naam: Marleen en Nienke Woonplaats: Doetinchem en Zelhem Geboortedatum: 19/08/1989 en 15/08/1989 Lengte: 1.64 en 1.68 Kleur ogen: beide blauw Schoenmaat: beide 39 School/werk: Onderwijsassistent Rook je: NEEEEEE Hobby's: dansen, uitgaan, reizen, gezellig doen met charlotte!!! Broers/zussen: Merel (marleen) Rick en daymian (nienke) Heb je verkering/een relatie: beide JA Piercing: Nee Tattoo: Nee Vakantieland: Wat denk je zelf? Is er iemand die je niet zal terugschrijven: Genoeg mensen Leukste persoon die je dit jaar hebt leren kennen: ontmoeten we nog.. Persoon die je dit jaar liever niet had leren kennen: dat weten we wel maar kunnen we helaas niet vertellen hahahahaha Wie zou je graag ontmoeten: Brat pitt, prinses Maxima Wie bewonder je enorm: onze papa's ook de mama's Meest sexy personen: Jaso en Peter Favoriete slaapkledij: nachtjurkje en weinig Favoriete auto: we vinden de X5 erg mooi ofniet charlotte Favoriete film: white chicks Favoriete muziek: pop, r&b, hip hop enz.. Favoriete stad: Utrecht Favoriete knuffel: Mijn beertje (nienke) voor marleen geldt het zelfde Favoriete geurtje: dolce and gabbanna Favoriete week/maandblad: glossy + alle roddelbladen Favoriete geluid: scheetjes opgenomen met dicibel meter van marleen Favoriete TV-series: GTST, de lama's, de gouden kooi, raymann is laat, south park, onm, jensen, nu we er toch zijn. Favoriete schrijver: Carry slee Favoriete troetelnaam: poepie (voor nienke dan he) Wat staat er op je mouse pad: hebben we niet Wat ligt er onder je bed: veel stof en stoffen Lievelingskleur: turquase Lievelingslied allertijden: De meeste dromen zijn bedrog (maar voor ons niet) Lievelingslied op dit moment: beautiful girl Lievelingseten: pilav, tortellinies, hete bliksem, frietjes met joppiesaus, kroket. Lievelingsvak op school: ontwikkeling van het kind, sport spel en bewegen muziek en drama. Lievelingsdrank: blue curacao, baileys Lievelingscijfer: 7331,75 (marleen) 20 (nienke) Wat vind je het mooist aan jezelf: uhm mijn enkel Welke deodorant gebruik je: Rexona Welke schoenen draag je het liefst: Pumps (marleen) simpel (nienke) Hoe laat ga je slapen doordeweeks: te laat Welk woord of welke zin gebruik je vaak: Ik ben mijn '...'kwijt. Waar is mijn...mobiel, sleutel, jas etc...(nienke) Ben je een buiten persoon of binnen persoon?: lekker buiten Wat doe je in het weekend: stappen, huiswerk maken, lekker niets doen Welk vak doe/deed je niet graag op school: geschiedenis Je Ontbijt: een kal broodje op de fiets. Wat eet je absoluut niet graag: Andijvie Huisdieren: Poesje (Marleen) Hondje (Nienke) Lachen of dromen: LACHEN Serieus of grappig: GRAPPIG Snel of traag: SNEL Alleenstaand of relatie: RELATIE Simpel of ingewikkeld: INGEWIKKELD Lang opblijven of vroeg naar bed: LANG OPBLIJVEN Licht of donker?: LICHT Spreken of zwijgen: SPREKEN Grote of kleine vrouwen/mannen: Hihi kleine.. (nienke)Marleen grote 1,80 is prima hoor Krant of weekblad: WEEKBLAD Knuffel of een kus: Knuffel en kus Gelukkig of triestig: GELUKKIG Leven of dood: LEVEN Fuif of discotheek: DISCO Links of rechts: RECHTS Saus erop of ernaast?: erin (bij een frikandel speciaal) Bruin of blond: BLOND Geloof je in reïncarnatie: Ja Bestaan buitenaardse wezens: Neeh Marleen wel Bestaat de ware: Ja Hoeveel kinderen wil je: ik denk een stuk of 4 Waar kan je niet tegen: Kietelen, ongelijkheid, de geur van een boerderij. Wat is het mooiste aan het lichaam van een vrouw/man: de onder armen van een man hahaha (marleen)helemaal waar;)